Simonov čaj

 

caji-osvetlitevŽe v najstarejših časih so ljudje cenili zdravilne rastline in zelišča ter njihovo sposobnost pri lajšanju bolečin, poškodb in bolezni. Čaj je znan predvsem po svojih zdravilnih učinkih, saj je glavni vir antioksidantov in podpira kardiovaskularno zdravje.

Vsakodnevne tegobe lahko ublažite ali odpravite že z izbiro pravega čaja.

Raziskave o sestavi in učinkovitosti zdravilnih rastlin so zelo napredovale, tako da so za mnoge rastline že dokazane vsebujoče učinkovine ter zdravilno delovanje le-teh.

 

Če želimo iz zdravilnih rastlin in zelišč pripraviti čajne napitke z zdravilnim učinkom, je potrebno upoštevati številne dejavnike:

 

  • Zelišča morajo biti najboljše kakovosti, kar se doseže s skrbnim gojenjem, žetvi, sušenju in pravilnem shranjevanju.
  • Čaj lahko vsebuje eno samo zdravilno rastlino ali pravilno mešanico zdravilnih rastlin. Strokovnjaki priporočajo mešanico cca. 4 – 8 različnih rastlin, saj je tako moč doseči učinkovitost napitka. V nekaterih primerih pa je bolje uporabiti posamezne zdravilne rastline, kajti le tako lahko zagotovimo zadostno količino zdravilnih snovi v napitku in prilagodimo postopek priprave lastnostim snovi, ki jih vsebuje zdravilno zelišče.
  • Učinkovitost čajne mešanice dosežemo s primerno izbrano kombinacijo zdravilnih rastlin, kjer se lastnosti v medsebojnem delovanju dopolnjujejo, vendar le, če uporabljamo že uveljavljene in strokovno preizkušene čajne mešanice.
  • Potrebno je upoštevati navodila za pripravo zdravilnega čaja, kajti le ob pravilni pripravi napitka lahko naše telo prejme zdravilne snovi v zadostni meri.

 

O SIMONOVEM ČAJU
caji2

Simonov čaj sestavljajo čajne mešanice zdravilnih rastlin in zelišč, ki rastejo na prostem, na planoti Soko Banja v Srbiji. Zelišča so pridelano ekološko, brez mineralnih gnojil in škropiv in ne vsebujejo težkih kovin.
V lekarni Herba poskrbijo, da čajne mešanice vsebujejo pravilne kombinacije in količine zdravilnih rastlin in zelišč, ki jih potrebujemo za lajšanje bolečin in bolezni.

Priprava:1 jušno žlico čajne mešanice stresemo v liter in pol hladne vode. Vse skupaj postavimo na kuhalno ploščo in tik pred vreliščem odstavimo. Pripravek lahko ohladimo in ga pijemo čez cel dan.

Uporaba: Količina čajne mešanice zadostuje za vsakodnevno uporabo priližno 3 tedne. Priporočljivo je piti čajno mešanico vsak dan, 3 tedne, saj s tem naše telo prejme zdravilne snovi v zadostni meri. Postopek ponovimo 1-2 letno oz. po potrebi.

 
 
 

Izbirate lahko med dvanajstimi čajnimi mešanicami: